Browsing Tag

Синдром на имун дефицит

ИЦФ синдром: Чести инфекции во детството, карактеристични црти на лицето

Состојбата најпрво се манифестира во раното детство со чести инфекции, а се карактеризира и со карактеристични лицеви црти (хипертелоризам - широко поставени очи; епикантни набори - кожен набор на горниот очен капак што го покрива…