Browsing Tag

Хонг Конг

Ново истражување: Половина од децата во Хонг Конг се физички казнувани од нивните родители

Една неодамнешна студија спроведена во Хонг Конг покажала дека речиси половина од децата доживуваат физичко казнување или навредливи коментари од нивните родители, пишува NextShark. Дали вам ви се случило да ги казнувате физички вашите…