Browsing Tag

царски рез

Што е „вагинално сеење“? Природата има решение за пренесување на мајчиниот микробиом на детето…

Контроверзниот тренд „вагинално сеење“ е наменет за пренос на микроорганизми од мајката на бебето родено со царски рез. Но, царскиот рез не е целосно безопасен за детето: околу половина час пред зафатот, трудницата добива антибиотик за да…

ВИДЕО: Погледнете како изгледа царски рез – од првиот рез до последниот шев

Погледнете интересна анимација која детално покажува како изгледа едно породување со царски рез - од првиот рез до последниот шев. Ќе се уверите дека оваа постапка треба да е опција само тогаш кога е неопходна

Смртните случаи ја прекинаа кампањата за промоција на природното раѓање

Во моментов се истражуваат 1.862 случаи во кои бабиците и акушерите во Велика Британија се осомничени за невнимание и притисок врз мајките да се породат природно по секоја цена.