Browsing Tag

црн дроб

Замастен црн дроб кај децата настанува од консумирање слатки и газирани сокови

Новите студии покажуваат дека замастен црн дроб кај децата може да биде предизвикан од исхрана која вклучува слатки и газирани сокови, исто како што оваа болест се развива кај дебелите луѓе кои консумираат таква храна во големи количини.

Исклучително редок случај на вонматерична бременост: фетусот се развил во црниот дроб на жената

Триесет и тригодишна Канаѓанка Канаѓанка имала исклучително ретка верзија на вонматерична бременост, при што фетусот, наместо во матката се всадил во црниот дроб на пациентката