Browsing Tag

Ukraina

Украински лекар се обидува да спаси 19.000 ембриони

Пред почетокот на војната во Украина, д-р Валери Зукин, директор на клиниката Надија во Киев, доаѓал на работа и работел опкружен со 500 вработени, од кои 50-тина лекари. Сега кога ќе помине низ портите на една од најголемите клиники за ИВФ…

Украински деца го украдоа вниманието за време на интервјуто на мајка им за Си-Ен-Ен

Во интервју со водителот на Си-Ен-Ен, Андерсон Купер, во живо од засолништето, Олена Гнес известуваше за настаните во Киев, додека нејзините деца правеа гримаси пред камерата и пред многу гледачи на Си-Ен-Ен.

Сурогат мајки како живи машини, раѓаат под бомби, а нивната и судбината на бебињата е неизвесна

Мајки под гранати и сирени родиле 390 деца во Киев, но за жал, бебињата кои ги родиле сурогат мајки не можат да дојдат до своите родители. Нешто слично се случуваше и пред две години кога границите беа затворени заради короната, но тогаш…

Кошмар: Родителите стравуваат за сурогат бебињата во Украина

Четири австралиски сурогат бебиња се родени во Украина во изминатите два месеци, а уште најмалку 15 треба да се родат помеѓу март и септември. Нивните родители се вознемирени од влошената ситуација во Украина.

Пар од САД едвај избегал од Украина со бебе старо неколку дена

Во 2019.година американскиот пар бил во брак речиси една деценија, а ќерката им ја родила сурогат мајка во Украина. Кога решиле да имаат уште едно дете, повторно нашле жена во Украина. Ова е нивното патешествие за излез од земјата откако во…