Browsing Tag

навики

„Нема станување од масата додека не ја испразниш чинијата!“: Еве уште неколку грешки што родителите…

Ако веќе не се гладни и не сакаат да јадат, а вие им понудите „уште две залаци“ или ги натерате да седат додека не ја изедат целата брокула, децата учат дека нивните тела не знаат колку и што им треба. На овој начин тие учат да се потпираат…

Испразни ја чинијата или нема да добиеш… Како вашиот стил на хранење на детето влијае на…

Врската помеѓу родителите, храната и децата често е комплицирана. Како што е важно што јадат нашите деца, важни се и прехранбените навики на родителите, кои исто така влијаат на иднината на самите деца, во поглед на нивниот однос кон…

Зошто бебето не може само да заспие?

Кога возрасен човек влегува во циклус на лесен сон, можеби накратко се буди, но со оглед на тоа што е возрасен и одамна ги усовршил тие вештини, тој релативно лесно се враќа во нов циклус. Бебето, од друга страна, допрва учи да ги поврзува…

Дали родителите влијаат на нарушувањата во исхраната кај децата и дали можат да ги спречат?

Експертите Рамзи и Дјук укажуваат на „културата на исхраната“, термин што го користат многу активисти за да ја опишат опсесијата со губење на тежината низ општеството, до степен до кој тоа се гледа како постојана цел и како решение за…