Browsing Tag

педијатар

Педијатар предупредува: Ова се најчестите грешки што ги прават новoпечените родители

Иако немате родителско искуство, обидете се да не бидете загрижени за сѐ и сешто. Не се запоставувајте меѓусебе со вашиот партнер и најважно од сѐ, не се расправајте пред детето без разлика на тоа колку сте ненаспани и уморни

Педијатар од итна медицина призна кои работи никогаш не им ги дозволува на своите деца

Иако повеќето родители ќе мислат дека е згодно кога сте педијатар и имате деца, па не мора да трчате на ургентно, на пример, педијатрите, сигурни сме, ќе се согласат дека тоа воопшто не е позитивна работа во повеќето случаи. Замислете со…

Како педијатарот Ернст Моро ја намалил смртноста на бебињата и зошто умрел непознат?

На почетокот на 20 век, просечниот човечки живот бил половина пократок од денешниот, не затоа што луѓето умирале на возраст од 35 до 40 години, туку затоа што во тоа време имало висока стапка на смртност на доенчиња. Но, благодарение на…