Browsing Tag

тест

Научниците го создадоа првиот тест кој открива аутизам од едно влакно коса

„Можеме да откриеме аутизам со само еден сантиметар коса. Проблемот е што тој се дијагностицира дури на четири години, а дотогаш мозокот веќе поминал низ значаен развој. Со нашиот тест сакаме да овозможиме рана интервенција“, изјавил за NBC…

Како се одредуваат плодните денови кај жените

Спротивно на популарното верување, не е сосема точно да се претпостави дека овулацијата секогаш ќе се случи во средината на циклусот или дека всушност ќе се случи во секој циклус. Кога сте решени да имате бебе, многу е важно да го…