Browsing Tag

јаткасти плодови

Зошто јаткастите плодови се совршена формула за мажи?

Истражување покажало дека учесниците кои јаделе јаткасти плодови пет пати неделно имале 34% помал ризик од смрт од рак на простата отколку мажите кои јаделе јаткасти плодови еднаш месечно или помалку.

Консумирањето јаткасти плодови за време на бременоста подобрува одредени способности

Резултатите од новото истражување покажале дека децата на мајките кои јаделе јаткасти плодови во првото тримесечје од бременоста имаат подобри когнитивни функции, посилна концентрација и долгорочна меморија.