Browsing Tag

љубов

Мајките заштитуваат, татковците поттикнуваат на поместување граници, заедно создаваат одлична…

Додека мајките имаат тенденција да бидат претпазливи, татковците често ги поттикнуваат децата да ги поместуваат границите. Секој од овие стилови на родителство сам по себе може да биде нездрав. Заедно тие се балансираат едни со други и им…

И во добро и во зло: Заедно на патувања, возење велосипед, готвење ширден, заедно и под нож

„Во 2001 година ми беше дијагностициран автоимун хепатит и почеток на цироза на црн дроб. И покрај сите мои напори и здрав начин на живот, во 2012. се случи неизбежното, трансплантација на црн дроб. И погодете кој беше мој донор? Даме, се…

Тинејџерската љубов е чувствителна тема: експертите нудат совети за родителите

Не кажувајте „има уште многу риби во морето“ или „ќе најдеш некој нов/а“. Ако му објасните на вашиот тинејџер дека ќе запознае уште многу други луѓе и дека повторно ќе се вљуби, веројатно нема да се чувствува подобро.