Татко во вирално видео покажува како да го смирите расплаканото бебе за 18 секунди

Доколку се задоволат сите потреби на бебето, а тоа сè уште плаче, работата на родителот е комплицирана. Затоа, едно видео кое се појави на интернет добро им дојде како идеја на сите збунети и изгубени родители и не е ни чудо што многу брзо стана вирално.

822

Смирувањето на бебето што плаче понекогаш е тешка задача. Малите бебиња не нè разбираат и не можат да кажат што им пречи, што ја отежнува комуникацијата па сè се сведува на нашето давање нежност и поддршка на бебето со допири и смирувачки тонови, но често и тоа не помага.

Доколку се задоволат сите потреби на бебето, а тоа сè уште плаче, работата на родителот е комплицирана. Затоа, едно видео кое се појави на интернет добро им дојде како идеја на сите збунети и изгубени родители и не е ни чудо што многу брзо стана вирално.
Во видеото на ТикТок, Џонатан, кој себеси се нарекува „Tuque Daddy“, покажува како со едната рака го држи својот 2-месечен син, а со другата ги обвива неговите мали рачиња околу неговото тело како „самопрегратката“. Потоа со едната рака го држи бебето за рацете и торзото, а со другата го држи под пелената. Нежно го ниша во оваа поза и бебето се смирува по 18 секунди.
Во коментарите има и такви кои се осврнаа на плачот што му претходеше, за кој рекоа дека е неподнослив, па се восхитуваат на смиреноста на таткото при изведувањето на техниката, а други ги коментираа исклучиво резултатите, пофалувајќи го таткото за идејата.

@tuquedaddy

Reply to @king.marcellius I wanna see people try!! Duet this and try if you can!! I wanna see y’all super heroes 🥰🥰🥰 #tuquedaddy #fypシ #parenting

♬ original sound – Tuque Daddy

Наводно, се работи за легитимна техника на калифорнискиот педијатар др. Роберт Хамилтон, кој зад себе има преку 30 години практично искуство и прв го објавил на Јутјуб и собрал повеќе од 53 милиони прегледи.

Повеќе