Browsing Tag

tatko

Син ми пишува подобро од мене, ама јас сепак му солам малку памет

Кога станува збор за пишувањето, син ми, Иван, тој е подобар од мене. Но, има уште многу работа, па малку му солам памет: Да пишуваш совршена приказна на лошо негуван јазик е како да свириш ремек-дело на раштимуван клавир, раскажува…

Татковците во Хрватска добија право на платено отсуство по раѓање на бебе

На татковците кои ќе се решат да го користат ова отсуство, ќе им биде исплатена целосна плата, со тоа што оваа сума ќе оди на сметката на државата, а не на сметката на работодавачот.

Татко смислил казна која делува и врз најнемирните деца

Можеби најважното откритие на студијата спроведена од психологот и експерт за родителство и развој на деца, Џорџ Холден е неефективноста на физичкото казнување како средство за дисциплина. Што да се прави тогаш?

Белешките на еден татко на проблематична тинејџерка (ВИДЕО)

Еден татко стана популарен и широко фален заради белешките во неговиот Ајпод, со неговите планови за тоа како да се соочи со својата ќерка и да ја дисциплинира за време на нејзините тинејџерски години.

Може да влезе само еден родител… Дали татковците се родители?

Честопати, поради сето она што сме го научиле од нашите мајки и баби, ние жените тежнееме да се наметнуваме и да преземаме работи кои во општеството се означени како „женски“ и на тој начин оставаме малку простор за татковците. „Дај ми, ќе…