Mомче покажало како лови риба со пластични шишиња и собрало 18 милиони прегледи

Едно мало дете им покажа на сите колку е лесно да се улови риба со само неколку едноставни и лесно достапни предмети. Pro Fish Hunter, канал на Јутјуб посветен на уметноста на риболовот, објави видео за тоа. Не е изненадувачки што тоа многу брзо стана вирално.

376

Со оглед на тоа колку долго риболовот е дел од културата на луѓето, може да се очекуваат различни иновации поврзани со него. Оваа иновација на малото момче е толку интересна и корисна што го привлекува вниманието на пошироката популација.

Едно мало дете им покажа на сите колку е лесно да се улови риба со само неколку едноставни и лесно достапни предмети. Pro Fish Hunter, канал на Јутјуб посветен на уметноста на риболовот, објави видео за тоа. Не е изненадувачки што тоа многу брзо стана вирално.

Ова 8-минутно видео не е ништо друго туку брз курс за самодоверба.
Детето покажа исклучителна вештина во тоа што го работи, иако се уште е дете. Едноставно ловеше риба користејќи само неколку прачки, јажиња со куки и празни пластични шишиња. Имал и малку тесто што го користел како мамка.

Прво го одвитка рибарското јаже, ги стави шишињата на прачките и продолжи да покажува неверојатна умешност во текот на целиот процес. Очигледно е дека ова не му е прв пат да го прави тоа.

По завршувањето на инсталацијата момчето се повлече на три часа. Кога се врати, почна да ги собира рибите една по друга.

Повеќе