Овие трикови ќе ви го олеснат животот и ќе ги спасат децата од повреди

Измијте ги пластичните и гумените играчки на вашите деца во машина за миење садови, кога одите надвор облекувајте ги во дречливи бои, заштитете ги острите рабови

91

Гледањето на вашето дете како расте значи дека можете да почнете да му давате поголема слобода да стане независно. Проблемот е кога ќе ги направат првите чекори и ќе почнат да бидат непослушни и со тоа да се стават во опасност да бидат повредени.

Сега секој агол од куќата се претвори во потенцијална закана, но нема потреба од паника! Експертите откриваат трикови како да го направите вашиот дом и вашето секојдневје побезбедни за вашето дете.

Заштитете ги острите рабови низ куќата.

Измијте ги пластичните и гумените играчки на вашите деца во машина за миење садови за да ги отстраните бактериите.

Залепете ленти преку приклучоците за струја за да ги заштитите децата од струен удар.

Користете нелизгачки подметнувачи за теписите за да спречите да се лизнат.

Ставете налепници на стаклената врата за да избегнете вашето дете да се удри во вратата.

Купете им на децата чорапи со гума на стапалата за да не се лизгаат.

Облечете ги децата што е можно пошарено и подречливо кога шетате меѓу луѓе, за полесно да ги забележите во случај да ги изгубите од вид.

Повеќе