Browsing Tag

Данска

Училиштата во Скандинавија следат пет правила поради кои имаат најсреќни ученици

Нордиските училишта не прифаќаат произволни стандарди за учење или оценување (всушност, повеќето училишта во Скандинавија немаат централизирани испити до 16-годишна возраст) и наместо тоа се фокусираат на развојот во поширока смисла.

Немојте да мислите дека сте нешто посебно или зошто се Данците најсреќен народ

Правилата кои опстојуваат во скандинавската култура на секој начин, влијаат и врз училишниот систем, а во него нема конкуренција, нема напредни програми за надарени ученици. Сите училишта мора да бидат еднакви, а учениците меѓусебно да си…