Browsing Tag

плачење

Кога бебето ќе зајде од плачење: Педијатар објаснува зошто се случува ова и што да се прави

Веројатно ви се случило вашето бебе силно да се расплаче и во еден момент да стивне, речиси да се изгуби, да престане да дише. Делува навистина застрашувачки, а еве и што значи и што треба да преземете

Во Берлин има итна служба за бебиња кои плачат: им нуди помош на исцрпените родители

Освен во Германија, услугата Schreibaby Ambulance, што во превод значи Амбуланта за плачливи бебиња, е достапна и во Австрија, Швајцарија и Луксембург. Целта е на новите мајки да им се понуди кризна поддршка во моментите на очај, страв и…

Дозволувањето на бебето да плаче е спротивно на родителскиот инстинкт

Кога бебето плаче кај родителите срцето почнува да чука побрзо, притисокот се зголемува, дланките се потат и стомакот се стега. Односно, нашите инстинкти се активираат и имаме потреба да ги задоволиме неговите потреби. Затоа е толку тешко…

Татко во вирално видео покажува како да го смирите расплаканото бебе за 18 секунди

Доколку се задоволат сите потреби на бебето, а тоа сè уште плаче, работата на родителот е комплицирана. Затоа, едно видео кое се појави на интернет добро им дојде како идеја на сите збунети и изгубени родители и не е ни чудо што многу брзо…

Не плачи како девојче!

Колку пати сте слушнале дека солзите се само за девојчиња? Многумина сè уште се обидуваат да ги смират децата, особено момчињата, кажувајќи им да „не плачат“, но никој не треба да се срами од солзи. Имено, тие не се знак на слабост,…