Browsing Tag

родителски стилови

Невообичаени методи на воспитување ширум светот: Што е прифатливо во некои земји

Во Шпанија, дури и најмалите, не одат на спиење пред 22 часот, во Кина не носат пелени туку пантолони со дупка меѓу нозете, во Јапонија ги пуштаат сами во продавница веќе на 4 години, во Кореја не смеат да грицкаат помеѓу оброците туку…

Различни стилови на воспитување: Во коj се пронаоѓате вие?

Двајцата родители ретко се согласуваат во се’. Добрата вест е дека децата брзо учат кој што мисли, кој ќе ги пушти да се извлечат со нешто и на кого да му се обратат кога имаат одредени проблеми. Вашата задача како родител е да научите да…

Кога мама вели едно, а тато друго

Усогласување на воспитните механими и компатибилност во родителските стилови меѓу родителите или старателите е првото нешто со кое родителите се соочуваат уште при самото раѓање или добивање на детето, во тој период родителскиот стил е…

Ова се 6 контроверзни родителски стилови кои ги поделија јавноста и експертите

Родово неутрално воспитување, дете со повеќе од двајца родители, нежно родителство, посветено, она, кога прво им ја џвакате храната што им ја давате, Ферберов метод...