Browsing Tag

семејство

7 нормални чувства кога некој што го сакаме има рак: Бес, тага, страв…

Секој има добри и лоши денови. Не очекувајте постојано да се чувствувате позитивно, дури и ако пациентот е подобар. Исто така, никогаш нема да биде целосно црно. Тагата ќе дојде и ќе си оди, тоа е нормално чувство кога не ја преминува…

Те бара мајка ти! Неколку очигледни знаци дека не ја поднесувате вашата свекрва

Ако навистина не ви се допаѓа вашата свекрва, постојат пет знаци по кои тие околу вас ќе го препознаат тоа. Дали се препознавате себеси во ова однесување или ако сте свекрва, дали тука го препознавате однесувањето на вашата снаа?

Зошто останувањето во токсичен брак е поболно за детето отколку разводот?

Децата кои растат во стресно домаќинство може да развијат анксиозност, депресија и други проблеми, додека децата чии родители се разведуваат имаат тенденција добро да се приспособат со текот на времето. Ова е особено точно во ситуации кога…

Не можам да си ја дозволам мојата жена!

Сопруг чија жена останала дома за да се грижи за детето, пресметал дека нејзините „услуги“, односно, сѐ она што таа прави за синот, за него и генерално, за целото семејство, би вределе околу 67.600 евра годишно. Заклучил, дека тој не би…

Додека смртта не ги раздели? И животните знаат за романтика и одговорност

Лебедите имаат моногамни парови кои траат многу години, а во некои случаи овие врски можат да траат и цел живот. Кои се животинските видови кои остануваат заедно „додека смртта не ги раздели“?

Поради што најчесто се разведуваат вработените родители? Адвокат за семејно право ги открива…

„Имам помалку работа како самохрана мајка на две деца отколку како мажена мајка на две деца“, коментира една жена под видеото на адвокатот за семејно право.

Немаме време за чекање додека нашето дете се бори за воздух: Родителите на малата Ника одлучни во…

„Ни кажаа дека цистична фиброза е ретка генетска неизлечива болест и тоа НЕИЗЛЕЧИВА уште долго потоа ми ѕвонеше во ушите. Сознанието за краткиот животен век на лицата со оваа дијагноза ни дојде како сол на рана“, раскажува Марија…

Исповед на седумнаесетгодишна девојка чии родители биле инфлуенсери: „Ми го уништија животот“

„Ние децата бевме толку параноични поради тоа што камерите постојано не снимаа што единственото место на кое се пресоблекувавме беше во затемнетата бања. Освен тоа, не се осмелував да зборувам за повеќето мои проблеми со мајка ми бидејќи…