Browsing Tag

тинејџер

Тинејџерите ги нервира кога нивните родители снимаат видеа за ТикТок или прават селфи (ВИДЕО)

Иако секој родител се труди да го воспитува своето дете на најдобар можен начин, откако децата ќе станат тинејџери, работите стануваат потешки. Дури и кога се обидуваме да направиме се како што треба, често ги нервираме со своето…

Тинејџер доживеал мозочен удар, таткото ги предупредува родителите да не ги игнорираат симптомите

Лекарите предупредуваат дека сè помлади луѓе имаат зголемен ризик од мозочен удар поради нездравиот начин на живот. Во поголема опасност се младите со прекумерна тежина, пушачите и оние кои често пијат. Другите ризици главно се поврзани со…

Постојат три главни фактори на ризик за самоповредување за време на пубертетот, потврдија научните…

Ако е можно навреме да се идентификуваат склоностите кон самоубиство, може да се посвети повеќе време и енергија на оние групи за кои се проценува дека се изложени на ризик дури и пред да се обидат да се повредат.