Browsing Tag

бременост

Дали знаете што е прегорексија? Славните трудници се причина за сѐ поприсутното нарушување…

Иако не е официјална дијагноза, прегорексијата е многу присутна кај многу трудници, а се воочува во неправилна исхрана за време на бременоста, строги диети и рестрикции во исхраната, како и екстремно вежбање.

Исхрана за побрзо зачнување: Експерт за плодност споделува едномесечен план за оброци

Научните истражувања потврдуваат дека исхраната игра клучна улога во зачувувањето на здравјето на репродуктивниот систем. Значи, ако имате проблем со зачнувањето, време е да обрнете внимание на исхраната

Како да препознаете покачен шеќер во бременоста? Ова се првите знаци

Со оглед на тоа што последиците не се воопшто безопасни, тоа може негативно да се одрази на текот на бременоста, но и на здравјето на детето. Кој е најлесниот начин да се препознае дека бремената жена има гестациски дијабетес?

Фасцинантно видео покажува како органите се поместуваат за време на бременоста (ВИДЕО)

Како што јасно се гледа во видеото, за време на бременоста, органите на жената се подготвуваат за детето, правејќи доволно простор за негово правилно развивање. Промените се навистина драстични,

Што е дијастаза и како да ја препознаете?

Многу жени не се сигурни како да препознаат дека станува збор за дијастаза, но сепак, постојат симптоми. Како што објаснуваат експертите, најчест симптом е испакнатината на стомакот што не исчезнува, особено кога ги напрегаме или…

Околу 20% од жените доживуваат некаков облик на крвавење во првото тромесечје од бременоста!

Крварењето во раната бременост е честа појава, особено во првиот триместар, и обично не е причина за загриженост, но бидејќи може да укажува и на некој посериозен проблем, важно е да се јавите кај вашиот лекар за да бидете сигурни дека вие…