Browsing Tag

плодност

Експертка за плодност тврди: Веганската исхрана може да ги намали шансите за забременување

Понекогаш им кажувам на жените кои се обидуваат да забременат и имаат намалено ниво на некои хранливи материи дека добро би им дошло да почнат да јадат мали количини месо и риба, вели експертката за плодност. Грејс Дагдејл

Mатичен млеч против неплодност

Иако медицинската наука не го проучувала ефектот на матичен млеч и пчелен полен врз зголемувањето на плодноста кај луѓето, постојат студии на животни кои ја покажуваат стапката на успех на зачнувањето, како и потврдени случаи во природната…