Browsing Tag

родителство

„Сакаше да ме пикне во Бардовци и да ми ги земе децата!“ Мајка раскажува за семејната драма и…

Луѓе, ова функционира! Младата жена која го кажа ова пред присутните на неодамнешната трибина за заедничко родителство по развод, зборуваше за своето искуство со поранешниот партнер и татко на нивните две малолетни деца. Помислив дека…

Не зборувај со непознати?! Наместо на ова старо правило, една мајка ги учи децата на нешто друго

„Работата е во тоа што децата најчесто се малтретирани или повредени од луѓе што ги познаваат, без разлика дали се работи за близок член на семејството или познаник, многу ретко се работи за странец. И затоа сакам моите деца да знаат да…

Зошто денешните родители „прегоруваат“ заради родителството?

Модерните родители се во „постојано родителство“ и поради тоа тие стануваат трајно уморни и ментално и емоционално празни. Родителите денес поминуваат сѐ повеќе време со своите деца, но постојаното присуство не значи дека е тоа квалитетно…

Ова се 6 контроверзни родителски стилови кои ги поделија јавноста и експертите

Родово неутрално воспитување, дете со повеќе од двајца родители, нежно родителство, посветено, она, кога прво им ја џвакате храната што им ја давате, Ферберов метод...

5 техники на манипулација над детето што ги спроведуваат родителите отуѓувачи и нивните семејства

Совршени родители не постојат, но родителот и не мора да биде совршен за детето да има право да контактира со него. Но, за жал, постојат родители - отуѓувачи и отуѓени деца